Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület

Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület

Információk
 • Bemutatás:

  Egyesületünk 1995. november 07-én alakult. Névadónk a Gödöllői-dombság legmagasabb pontjának neve és tengerszint feletti magassága. Tagszervezete vagyunk a Magyar Természetbarát Szövetségnek és a Magyar Szabadidősport Szövetségnek.

  Fő tevékenységünk a természetjárás - elsősorban gyalogos, kerékpáros és vízi túrázás, teljesítménytúrázás, barlangjárás - és a szabadidősportok művelése, az ilyen jellegű rendezvények szervezése, népszerűsítése. Számtalan futó, duatlon, triatlon, kerékpár, úszó és vizes rendezvényen indulunk. Minden tagunk a saját egészsége érdekében mozog.

  Egyesületünk Gödöllő környékén meghonosította a túrázás legnépszerűbb és legnagyobb tömegeket megmozgató formáját a teljesítménytúrázást. Évente három gyalogos, négy kerékpáros teljesítménytúrát és egy városismereti túrát rendezünk. Legnépszerűbb a február eleji Téli Margita teljesítménytúránk, ami nem csak gyalogos, hanem egyben futóverseny is, melyet külön díjazunk. Az éjszakai gyalogos teljesítménytúránk különlegessége, hogy az egész útvonalat fényvisszaverős szalagokkal jelöljük ki, amivel lecsökkentettük az eltévedés lehetőségét és nagyon látványosak a messziről világító jelzések. Az őszi teljesítménytúránk a „Világ Gyaloglónapi” programhoz kapcsolódik. A Városismereti túránk kérdései a mindenkori gödöllői kulturális tematikai év, idén „Gödöllő Ifjúsága” témakörhöz fűződtek. Több mint ötszázan járták a várost és keresték a válaszokat. A 4 kerékpáros teljesítménytúránkon a környékbeli településeket járjuk be.                                                            

  2003 óta minden évben meghirdetjük a „Margita kupa” túrasorozatot. Ezzel ösztönözzük a jelentkezőket, hogy ne csak egy-egy alkalommal induljanak a rendezvényeinken, hanem rendszereses visszatérő vendégeink legyenek. A teljesített túrák számától függően kis, közepes vagy nagy kupát vehetnek át a nevezők ünnepélyes keretek között.   

  Az elmúlt 22 évben szinte nincs olyan része az országnak, ahová nem jutottunk el gyalogosan vagy kerékpárral. Ősztől tavaszig elsősorban Gödöllő környékén túrázunk. Nagyon népszerűek az egy és több napos buszos bel- és külföldi kirándulásaink. Egyesületünk szervezésében a környező országokba is eljutottunk.

  Egész évben minden szerdán nordic walking túrákat szervezünk, melyek ingyenesek, mindenkit szívesen látunk, nem csak a tagjainkat. Két futó és nordic walking pályát jelöltünk ki az egyetemi kiserdőben (4,5 km) és az Erzsébet-parkban (6 km), ami nagy tetszésnek örvend, sokan használják. A Gödöllői-dombságban több mint 200 km turistautat tarunk karban, újítjuk a jelzéseket. Területünkön nincs olyan turistaút, amit az elmúlt 5 évben ne újítottunk volna fel. Gödöllő legnépszerűbb kirándulóhelyét, a Pap Miska kutat és környékét 2015-ben hoztuk rendbe a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Gödöllői Önkormányzat támogatásával. Jelenleg a Hajag-völgyi forrás felújításán dolgozunk.                                                                                                                                  

  Megalakulásunk óta négyszer kaptuk meg „Pest megye Legeredményesebb Szabadidősport Egyesülete” címet, 2004-ban a Magyar Szabadidősport Szövetségtől a „Lakosság sportjáért” díjat. Havi rendszerességgel tartunk klubgyűlést. Taglétszámunk kb. 70 fő. 

 • Cím:
  2100 Gödöllő, Kossuth Lajos utca 1.
 • Email:
  info.margita@gmail.com
 • Telefon:
  06302953666
 • Webcím:
  http://www.margita344-2.hu