Bicajozni mentem Európába. Majd jövök!

Bicajozni mentem Európába. Majd jövök!

Úgy döntöttem, hogy jövőre elmegyek egy viszonylag nagy európai körtúrára treking biciklivel. Hogyan? Mit? Mikor? Merre? Mennyiből? Mivel? Több hetes európai körtúra tervezése és a felkészülés.

Nagyon szeretek csavarogni és különösen szeretek kerékpárral csavarogni. Rendszeresen teszek hosszabb kerékpártúrákat és egyáltalán nem terhel meg, ha egy nap 80 km-t kell tekerni. Évek óta a terveim között szerepel az Alpok - Adria kerékpárút és a Duna völgy meglátogatása. Úgy döntöttem, hogy jövőre ezt a két útvonalat összakapcsolom és csapok egy viszonylag hosszú félnomád túrát. 

A terv, hogy Szegedről elindulok az Bajára, majd a Dunaparton elindulok felfele a Berg patak forrásához, majd a hivatalos Dunaforráshoz Donaueschingen-be. Aztán visszakarikázok Salzburgba ahonnan nekilátok az Alpok - Adriának, aminek a ugyan nem a végcélja Triest, de Triest érintésével Szlovénián keresztül visszatekerek Magyarotszágra, ahol a 14-eurovelo túrán elkerekezek Tiszafüredig, ahonnan visszatérek Szegedre. 

A pontos útvonal és a távok még nem álltak össze a fejelmben, de nagyságrendileg ez lenne az utiterv. 

Az a tervem, hogy három napot bicajozok és egyet pihenek valahol, ahol ki tudom mosni a ruhákat, fel tudom tölteni a feltöltendőket. Amikor úton lennék, akkor kempingekben sátorozás, illetve vadkemping. Mivel még csak az ötlet van meg, emiatt a pontos elemek még nincsennek meg, de valami ilyesmi a terv.

Naponta egyszer fogok meleg ételt enni, a többi étkezés zsemle, kifli, felvágott, amitt a boltokban fogok megvenni.

Jelenleg nincs utitárs, mert gyakorlatilag senki sem tudja, hogy mi a tervem, de nem fogom bánni ha valaki csatlakozik.

Egyelőre ennyi a tudnivaló :)